sobota, 26 listopada 2011

Poznajemy kuchnię hiszpańską/ Conocemos la cocina española

25.11.2011 wzięliśmy udział w warsztatach hiszpańskojęzycznych pt. „Gastronomía española” zorganizowanych przez Instytut Języków Romańskich i Translatoryki Uniwersytetu Śląskiego. Zajęcia prowadził pan Rafael González Tejel z Instytutu Cervantesa w Krakowie. Podczas warsztatów mieliśmy możliwość rozwijać nasze umiejętności językowe oraz poznać bliżej kuchnię hiszpańską. Prowadzący przygotował dla nas wiele ciekawych zadań oraz prezentację na temat hiszpańskiej gastronomii. Partnerem warsztatów było Biuro Radcy ds. Edukacji Ambasady Hiszpanii.

El 25 de noviembre de 2011 tomamos parte en un taller en español sobre gastronomía española organizado por el Instituto de Lenguas Románicas y de Traducción de la Universidad de Silesia. Las clase dio señor Rafael González Tejel que trabaja en Instituto Cervantes en Cracovia. Durante el taller tuvimos la oportunidad para mejorar nuestros conocimientos del español y conocer mejor la cocina española. El taller partocinó la Consejería de Educación de España.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.