Deliciosos churros con chocolate que se suele desayunar en España preparó Ola. Los españoles comen churros también en el Año Nuevo.
Składniki:/ Ingredientes:
- szklanka mąki pszennej/ un vaso de harina de trigo
- sól/ la sal
- łyżeczka proszku do pieczenia/ una cucharada de la levadura
- cukier puder/ azúcar glas
- 0.5 litra wody/ medio litro de agua
- 1,5 litra oleju/ un litro y medio de aceite
1.Mąkę przesiej razem z proszkiem do pieczenia.
2.Wodę zagotuj razem ze szczyptą soli i dodaj mąkę, mieszaj energicznie do uzyskania jednolitej masy. Zestaw z kuchenki, ostudź.
3.Przełóż ciasto do szprycy lub rękawa cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki i wyciskaj na rozgrzany olej długie paluchy.
4.Smaż przez kilka minut, gdy nabiorą złotego koloru, osącz, przełóż na papierowy ręcznik, aby ociekły z nadmiaru tłuszczu.
5. Przygotowane churros oprósz cukrem pudrem. Doskonałym dodatkiem do nich będzie czekolada.
Preparación:
1. Cerner la harina con la levadura.
2. Hierve el agua con una pizca de sal, añade harina y mezcla energéticamente. Quita de la cocina y enfría.
3. Pon la masa en una manga pastelera terminada con una estrella y aprieta sobre la sartén con aceite caliente.
4. Freír unos minutos hasta que tengan el color dorado, después poner en una toalla de papel y quitar el aceite.
5. Decora los churros con azúcar glas. Chocolate será un complemento delicioso.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.