poniedziałek, 10 września 2012

Smaki Hiszpanii - zupa czosnkowa/ Sabores de España - sopa de ajo

Ciekawy przepis nadesłała Daria Solarz,  dotyczy on przygotowania zupy czosnkowej (hiszp. sopa de ajo). Poniżej zamieszczamy zdjęcie potrawy oraz przepis.

Daria nos mandó una receta interesante para preparar una sopa de ajo. Debajo ponemos la foto del plato y la receta:


Składniki:/ Ingredientes:
  • 100 ml oleju/ 100 milititros de aceite
  • 4 ząbki czosnku/ 4 dientes de ajo
  • 4 kromki białego chleba/ 4 rebanadas de pan
  • 1 łyżka czerwonej papryki w proszku/ una cuchara de pimiento rojo en polvo
  • 1-4 jaja/ 1-4 huevos
  • bułka tarta/ pan rallado
  • 1 litr wywaru mięsnego/ un litro de caldo 
Przepis:
Oczyszczone ząbki czosnku drobno posiekać i zrumienić. Czosnek wyjąć, na pozostałym oleju opiec kromki białego chleba posypane czerwoną papryką w proszku,zalać zimnym wywarem,dodać kilka rozmąconych jaj z bułką tartą. Smacznego!:)

La receta:
Pelar los dientes de ajo, picar y dorar. Sacar el ajo y dorar el pan con pimiento en polvo en el aceite, echar el caldo frío, añadir huevos mezclados con pan rallado. Buen provecho!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.