piątek, 18 stycznia 2013

Smaki Hiszpanii: krewetki z czosnkiem/ Sabores de España: gambas al ajillo

Miłośnikom owoców morza z pewnością będą smakowały gambas al ajillo, czyli krewetki z czosnkiem, które przygotowała Oktawia Oczkoś.

A los amantes de mariscos les gustarán  gambas al ajillo que ha preparado Oktawia.


Składniki:/ Ingredientes:
  • 8 dużych krewetek/ 8 gambas grandes
  • 4 ząbki czosnku/ 4 dientes de ajo
  • 4-6 suszone papryczki chilli/ 4-6 pimientos chile secos
  • Sól/ la sal
  • Świeży grubo mielony pieprz/ pimienta gorda recién molida
  • Oliwa z oliwek/ aceite de oliva
Czosnek i  chilli pokroić  w grube plastry. Chilli i czosnek smażyć na oliwie i dodać krewetki. Smażyć kilka minut.

Cortar el ajo y chili en rodajas, freír en el aceite y añadir las gambas. Freír unos minutos.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.