Otro plato que queremos proponeros es sopa méjicana chili.
Składniki:/ Ingredientes:
- Puszka czerwonej fasoli/ una lata de frijoles
- Puszka kukurydzy/ una lata de maíz
- Puszka pomidorów/ una lata de tomates
- Mały przecier pomidorowy/ una pasta de tomate
- ½ kg mięsa mielonego/ medio kilo de la carne picada
- Cebula/ una cebolla
- 3 ząbki czosnku/ tres dientes de ajo
- Papryka chili/ un pimiento chili
Na niewielkiej ilości oleju smażymy mięso mielone a następnie przekładamy je do garnka. Kroimy cebule w kostkę również smażymy na niewielkiej ilości oleju, aż do zarumienienia i przekładamy. Do garnka dodajemy stopniowo kolejne składniki: puszkę czerwonej fasoli, puszkę kukurydzy, puszkę pomidorów oraz mały przecier pomidorowy, dolewamy wodę i dusimy na małym ogniu. Następnie dodajemy 3 ząbki czosnku i małą papryczkę chilli. Przyprawiamy wegetą.
La preparación:
Freimos la carne picada sobre una cantidad pequeña del aceite, a continuación la ponemos en una olla. Cortamos la cebolla en cuadros y también freimos sobre la cantidad pequeña del aceite hasta que se dore. A la olla añadimos otros ingredientes: una lata de frijoles, una lata de maíz, una lata de tomates y pasta de tomates. Echamos agua y estofamos a fuego lento. A continuación, añadimos tres dientes de ajo y un pimiento chili pequeño. Aliñamos con vegeta. ¡Buen provecho!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Uwaga: tylko uczestnik tego bloga może przesyłać komentarze.